second life building, projects

Second Life - wat is het?


Second Life is een virtuele wereld. Het werd in 2003 ontworpen door Linden Lab als een computerspel voor Linux, Mac OS en Windows. Het concept is gebaseerd op de science-fictionroman Snow Crash uit 1992 van Neal Stephenson.

Second Life is een MMORPG in 3D waarin de speler een tweede leven kan leiden. De speler kan zijn uiterlijk d.m.v. een avatar naar wens aanpassen en huizen of andere voorwerpen naar eigen wensen ontwerpen. Second Life is niet echt een spel te noemen daar er geen doel is, je niet "dood" kan of speciale spelregels zijn. Je kan en mag zelf bepalen wat je in en met Second Life doet.

Er zijn 2 versies van Second Life. Een voor volwassenen (vanaf 18 jaar) en een voor tieners (The Teen Grid.) Een naam voor Second Life die vaak door insiders wordt gebruikt is 'the grid' Beide werelden zijn strict gescheiden. Doordat volwassenen en tieners vaak andere interesses hebben, maar uiteraard ook voor bescherming van jeugdige spelers.

Wat Second Life onderscheidt van andere virtuele werelden is dat er echt geld in omgaat. Het bruto binnenlands product van Second Life bedroeg in september 2006 64 miljoen dollar, meer dan een aantal derde-wereldlanden. De munteenheid in het spel, de Linden dollar, is uitwisselbaar tegen de Amerikaanse Dollar. 270 Linden dollar is ongeveer gelijk aan 1 Amerikaanse dollar.